Oktober 2014, nyhetsbrev CIAF

Hösten är nu här och ett visst mörker nalkas med den. Från CIAF har vi dock nöjet att rapportera goda nyheter som hjälper till att sprida ljus över vår tillvaro. I somras genomförde vi vår i särklass största och viktigaste exit hittills när vi sålde Admeta AB till Wideorbit Inc. Denna exit bevisar att vi är på rätt väg och att vi har förmåga att generera verklig avkastning. Vårt mål är ju att några få lyckade exits i slutändan väsentligt överstiger de förluster som uppstår som en naturlig del av verksamheten när man investerar i tidiga, riskfyllda bolag.

Nästa riktigt ljusa nyhet är att Chalmers Innovation utsetts till en av världens bästa företagsinkubatorer;
“Stiftelsen Chalmers Innovation är en av väldens bästa företagsinkubatorer. Den ger ett exceptionellt värde till sina bolag, som i sin tur har en högre överlevnadsgrad och tillväxthastighet än det globala snittet” säger Dhruv Bhatli, medgrundare till UBI Index.
”Vår kombination av rätt omgivning, validerad process och egna kapitalinvesteringar gör oss till nummer ett i Sverige, trea i Europa och sjua i världen!” säger Chalmers Innovations VD Andrzej Brud.

NÄTVERKSTRÄFF 24:E NOVEMBER
Vi vill gärna träffa nätverket inom CIAF för en spännande eftermiddag klockan 16-18 då vi kommer att presentera status i fonden samt höra några av fondbolagen presentera sina verksamheter. Därefter följer en diskussion i mindre grupper för att dela erfarenheter om utmaningar och frågeställningar i tillväxtbolag. Eftermiddagen kommer även att bjuda på mingel, dryck och lättare förtäring. Anmäl dig här senast 18/11 >

SAVE THE DATE – DEMO DAY 4:E DECEMBER
Den 4:e december är det dags för Demo Day för Chalmers Innovation Startup Camp med spännande företagspresentationer, intressanta talare och inte minst julfest! Inbjudan med mer information kommer längre fram.

UTMÄRKELSER I PORTFÖLJEN
Halon Security
Halon Security, leader within email security solutions for Cloud, Service and Hosting Providers yesterday evening won the prestigious award for SME Security Solution of the Year. The award is organized and distributed by The Computing Security Awards, now in their fifth year and is based out of London, UK. Last year Halon Security won the Messaging Security Solution of the Year.

HÅLL ÖGONEN PÅ
LUMENRADIO EXPANDS WITH NEW CEO AND RAMPS R&D
The award-winning wireless lighting control manufacturer, LumenRadio, is expanding to keep up with its strong growth. The company is appointing a new CEO, Alexander Hellstrom and ramping up in-house development.

AKTIEPOSTER TILL SALU
Vi påminner om att det finns tre aktieposter till försäljning. Dessa poster kan man som befintlig eller ny aktieägare köpa av ägarna. Uppgörelsen, pris etc. tas mellan partnerna. CIAF kan vara behjälplig med kontaktskapande och basavtal för transaktionen. Kontakta oss om intresse finns för att köpa aktier.

HALVÅRSRAPPORT CIAF
Den viktigaste händelsen under perioden var att vi fick ett bud på Admeta som slutfördes till en mycket lyckad exit. Balansomslutningen uppgick till KSEK 23.969 vid periodens slut jmfört med 24.054 KSEK vid årets början Våra likvida medel uppgick vid halvårsskiftet till 4,6 MSEK. Resultatet uppgick till -67 KSEK och består av ränteintäkter på 99 KSEK, förvaltningskostnader på -12 KSEK samt värdeändring av innehav på -153 KSEK. Nedgången i värde är främst kopplad till att vårt noterade innehav hade stor kursnedgång under våren.

Sammanfattningsvis vill vi från styrelse och ledning fortsätta att bjuda in till dialog inom ägargruppen. Har ni några frågor eller synpunkter, tveka inte att kontakta undertecknad eller Andreas Höye. Håll även utkik på hemsidan samt i mailboxen för löpande information.

Håkan Krook
CEO CIAF

Etiketter: nyhetsbrev ciaf

Nyhetsarkiv

Senaste nyhetsbrev