NYHETSBREV CIAF, September 2019

NYHETSBREV CIAF, September 2019

Bäste aktieägare i Chalmers Innovation Affiliate Fund, här kommer information om utvecklingen för 2019, första halvåret.

Första halvåret har inneburit fortsatt positiv utveckling för CIAF. Främsta orsaken till värdeuppgången är att Irisity AB som handlas på Nasdaq First North med ticker: IRIS. haft kursuppgång under första halvåret (Kursen har dock gått ned därefter). 

Även LumenRadio AB har utvecklats positivt och haft uppgång i värdet under året.  Vidare kan vi rapportera att Aluwave AB förvärvade ett bolag under maj månad som omsatte ca 55 mkr med en vinst på 6 kr för 2018. 

Mer om ekonomin följer längre ned i detta nyhetsbrev.

Håkan Krook
VD, Chalmers Innovation Affiliate Fund AB

-----

ÅRSSTÄMMAN

Årsstämman i CIAF gick av stapeln som planerat den 14 maj på Chalmers Ventures kontor. 17 delägare var närvarande och upptogs i röstlängden som uppgick till 59% deltagande. 

Marcus Bäcklund, Vd på Irisity besökte stämman och höll ett inspirerande föredrag om bolaget och dess globala affärsmöjligheter.

Linnéa Lindau, Vd på Chalmers Ventures berättade om utvecklingen på Chalmers Ventures och Håkan Krook informerade om utvecklingen i CISF och om status i portföljbolagen.

På stämman omvaldes Göran Netzler (ordf), Birger von Hall samt 
Claes Rydholm till styrelsen. 

Stämman beslutade även att styrelsen skall bestå av 3 ledamöter och att valberedningen skall bestå av Linnéa Höglund, Fredrik Sanell och Gunnar Fernström.

PWC omvaldes som revisionsbolag med Ulrika Ramsvik som huvudansvarig revisor.

-----

HALVÅRSRAPPORT CIAF 2019 

Resultatet för första halvåret 2019 uppgick till 1,9 MSEK att jämföra med 2,5 MSEK för samma period förra året. Det positiva resultatet är hänförligt till värdeförändringar i posten aktier och andelar. Största orsaken till uppgången är hänförlig till att Irisity och LumenRadio haft positiv utveckling under året.

Balansomslutningen uppgick till 29 MSEK vid periodens slut jämfört med 27.7 MSEK vid samma period förra året. Uppgången är hänförlig till det positiva resultatet för perioden samt för helåret 2018. Likvida medel uppgick vid periodens utgång till 4,2 MSEK att jämföra med 3,4 MSEK vid halvårsskiftet 2018.

Värdet (NAV, Net Asset Value) på CIAF i relation till det insatta kapitalet uppgick vid halvårsskiftet till 96,1% att jämföra med 91,8% vid halvårsskiftet 2018.

------

NYHETER FRÅN PORTFÖLJEN


-------


MER INFORMATION

För den intresserade informerar vi om att det även går att prenumerera på nyheter från Chalmers Ventures hemsida (anmälan görs på hemsidan) samt att bevaka sociala medier enligt nedan;

 linkedin.com/company/chalmers-ventures
 twitter.com/chalmersventure
 facebook.com/chalmersventures
instagram.com/chalmersventures


Har ni några frågor eller synpunkter, tveka inte att kontakta
Håkan Krook eller Andreas Höye.

Håkan Krook
VD, Chalmers Innovation Affiliate Fund AB



 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter